På Clemens bor børn og unge med emotionelle, adfærdsmæssige og sociale udfordringer, der har brug for at støtte til at færdes i et kompleks samfund med krav om uddannelse og selvstændighed.

Hverdagen på Clemens

På Clemens har vi to huse og en lejlighed. I det ene hus bor de yngste børn/unge, som oftest er de 10-14 årige. I det andet hus bor de ældste fra 15 år+. Lejligheden er for den unge, som er tættest på at skulle flytte for sig selv. Når de unge flytter ind i lejligheden, skal de selv administrere kostpenge, mad, indkøb og rengøring med vejledning fra os. Udviklingsstøtten i husene Clemens tager udgangspunkt i både den unges funktionelle og reelle alder. Derfor er udviklingsstøtten tilrettelagt, så den hjælper den unge til størst mulig selvstændighed og medansvar for egen udvikling i vores varme og hjemlige miljø. På Clemens er der også fokus på – og hjælp til – at tage en ungdomsuddannelse og at blive uddannelsesparat.

Der er mange traditioner på Clemens, som børnene/de unge går op i. Hvert år holdes der vejfest for naboer, og den årlige tur på Bakken er altid et højdepunkt.

Målgruppe

Aldersgruppen er 10-18 år ved indskrivning. Clemens er desuden godkendt til §107-pladser.

Antal pladser

Afdelingen har 9 pladser, fordelt i to huse og en lejlighed.

Adresse

Fonden Clemens, afd. Clemens
Sankt Clemensvej 14 og 16
4760 Vordingborg

Telefon

+45 5534 5031

Afdelingsleder

Niels Lentz